Dag 4: Bid voor je mensen die Jezus niet kennen

Deze week vieren we de gebedsweek. 5 dagen lang staan we stil bij specieke thema’s. Vandaag:

Bid voor mensen die Jezus nog niet kennen - Op basis van de video van Hermien Kuilder

Bidden is niet allen vraag om dingen, maar ook Gods wil tevoor spreken. We zeggen dan ook wel: to aanzien roepen. Dan zullen we versteld staan van wat er mogelijk is. Alles wat aards gezien misschien misschien onmogelijk lijkt, wordt mogelijk bij God. Hij staat boven elke situatie.

Roep Mij aan, en Ik zal je antwoorden, Ik zal je grote, wonderlijke dingen bekendmaken, dingen die je volkomen onbekend zijn. Jeremia 33:3

Dankbaar

Zo kunnen mensen die in een hopeloze situatie zitten, of die al jaren in een patroon leven, toch de liefde van Jezus ervaren. Zelfs mensen van wie je misschien denkt dat zij nooit open zullen staan voro het verhaal van Jezus.

Jezus zei: ‘Wat bij de mensen onmogelijk is, is mogelijk bij God.’ Lucas 18:27

Hoe dat werkt? Gewoon beginnen! Zelfs al voel je het nog niet, zelfs al weet je nog niet of het mogelijk is, zelfs al voelt het als een ritueel, bid! Ga maar spreken, ga maar bidden. Dan verandert er aller eerst iets in in je eigen hard. Je ontvangst rust en vrede in je hart. En dat gun je ieder mensen.

Vanuit die beweging in je eigen hart zul je merken dat er ook iets verandert voor de mensen voor wie je bidt.

Meer van dit

Deze week vieren we de gebedsweek. 5 dagen lang staan we stil bij specieke thema’s en zoeken zo God op. Met elke dag een video, blog en meer. Wil je de video van Hermien bekijken en ook de andere video’s zien? Ga snel naar de Redemption app.

Vorige
Vorige

Dag 5: Bid voor ons land

Volgende
Volgende

Dag 3: Bid voor je familie en vrienden