Dag 6: Bid in de Geest

Deze week vieren we de gebedsweek. Vandaag een extra blog, aan de hand van de podcast van ps. Paul van Laar.

Bid door de Geest

Aan het einde van de gebedsweek moedigen we elkaar aan om te blijven bidden! We hebben bijna de eerste maand van het jaar gehad, en we zegenen elkaar dat genade en vrede veremigvuldigd zullen worden in het jaar dat voor ons ligt.

“Moge genade en vrede voor u vermeerderd worden door de kennis van God en van Jezus, onze Here” Petrus 1:2

Petrus zegt dat genade en vrede meer worden als we God beter leren kennen. Als we in de ontspanning van de relatie met Hem leven. Dat is dus: praat met Hem, betrek Hem bij je leven, bid!

Dichtbij

Blijf vooral ook bidden in de taal van de Geest. Dat is die speciale gave die we als cadeau hebben gekregen van God.

Wanneer ik namelijk in klanktaal bid, bid ik weliswaar met mijn geest, maar doe ik niets nuttigs met mijn verstand. 1 kor 14:14

Als jij bidt in deze taal, dan spreekt daardoor de Heilige Geest, die één is met jouw Geest. Besef je ook dat jij zo schoon bent gewassen door Christus, dat de Geest van God in jou kan zijn en Zich aan jouw woorden verbindt. Jezus zegt zelf: Hij woont in jou!

De Geest van de waarheid. De wereld kan hem niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem niet. Jullie kennen hem wel, want hij woont in jullie en zal in jullie blijven. Joh 14:17

Dat is de fantastische staat waarin wij mogen leven onder het nieuwe verbond. De Geest is IN ons, en Hij blijft altijd!

Paulus schrijft dat we onszelf opbouwen door te spreken in de taal van de Geest. Hij weet wat je nodig hebt. In je lichaam, in je hoofd, in je hart word je opgebouwd. Dus bid in de taal van de Geest, zodat je sterker wordt en je leeft in die genade en vrede die God in jouw leven vermenigvuldigt.

Meer van dit

Deze week vieren we de gebedsweek. De hele week staan we stil bij specieke thema’s en zoeken zo God op. Met elke dag een video, blog en meer. Wil je de podcast van ps Paul luisteren en ook de andere video’s zien? Ga snel naar de Redemption app.

Vorige
Vorige

LAUNCH!

Volgende
Volgende

Dag 5: Bid voor ons land