LAUNCH!

Het jaarthema is bekend! De afgelopen twee zondagen stonden we er al bij stil tijdens de samenkomsten. Maar vandaag is het maandag. Misschien lees je deze blog op je werk, onderweg in bus of trein, of thuis terwijl je de week weer opstart. Dan kan zo’n thema er zomaar tussendoor schieten. Voor je het weet is het weer zondag, maar wat kun je eigenlijk doordeweeks met zo’n thema?

Vertrouwen

“Launch out into the deep and let down your nets for a catch.”

“Vaar naar diep water en gooi jullie netten uit om vis te vangen.”

Lukas 5:4

Wat een bijzondere Bijbeltekst ontvingen pastor Joshua en Tara voor dit jaar. God roept ons op om te lanceren. Met dezelfde boten en dezelfde netten hetzelfde water in gaan en toch een wonderbaarlijk resultaat zien. Dat vraagt om vertrouwen.

De discipelen zeiden: “Heer, we hebben de hele nacht al gevist en niks gevangen.” Misschien voel jij dat ook wel in je hart: Heer, ik heb het al zo vaak geprobeerd en het is nog nooit gelukt.

Of misschien denk je: Geweldig, zo’n enorm resultaat, maar vandaag ben ik ‘gewoon’ bezig met mijn dagelijkse dingen. Wat moet ik hier dan mee?

Fundament

We leerden de afgelopen weken dat de basis van een succesvolle lancering een stevig fundament is. Pastor Joshua onderscheidde drie belangrijke elementen van ons Geestelijke lanceerplatform voor dit jaar:

  1. Het Woord: Petrus zei: "Omdat U het zegt, zal ik het nog eens proberen" Hij ging af op het Woord van Jezus, niet op de omstandigheden, de situatie of ervaringen uit het verleden. Vraag vandaag eens aan God zelf welke stappen je mag zetten. Dat kan heel klein zijn: Heer, welke collega kan ik vandaag bemoedigen? Of heel groot: Heer, hoe kan ik mijn kind het beste helpen? En ga dan af op Zijn Woord, hoe gek die je misschien ook in de oren klinkt en hoe tegengesteld die is aan wat je in de wereld hoort. Misschien vraagt God je wel om precies hetzelfde te doen als wat je al eerder hebt geprobeerd maar wat nooit werkte. Vertrouw erop dat er verandering komt op basis van Zijn Woord!

  2. De aanwezigheid van de Geest: Heb je vandaag een momentje om stil te staan? Om je bewust te worden van Gods aanwezigheid in jou? Bedenk je dat jij Gods Geest in je hebt. In de Bijbel wordt voor de voor de uitstorting van de Geest hetzelfde woord gebruikt als de omarming van God de Vader. Dat is mooi hè? Die omarming heb jij ontvangen. En dat betekent automatisch iets voor de woorden die je spreekt en de acties die je doet. Merk jij vandaag het verschil?

  3. Prioriteit aan de mensen die God prioriteit geeft: Wow, dat is een bijzonder deel van het fundament. Aan de start van een nieuwe week hebben we soms de neiging om te focussen op onze takenlijstjes. Thuis en op het werk, zoveel te doen! Maar God zegt: ik heb mensen aan jou gegeven en die zijn belangrijk. Máák ze dan ook belangrijk! Je partner, je kinderen, je ouders, je vrienden, de mensen op je Connect of in je team. Probeer vandaag eens om prioriteit te geven aan mensen die God aan jou heeft gegeven. Ook dat kan weer heel klein zijn: Ik stuur eens een appje naar die vriend of vriendin, of heel groot: Ik ga mijn partner voorstellen dat we hulp gaan zoeken in onze relatie.

De eerste Stap

Je leest het al, er is zoveel te ontvangen uit dit jaarthema. En dan zijn we nog maar net begonnen! Het start allemaal bij dat ene antwoord dat we van Petrus horen: “Omdat U het zegt”. Daar begint het mee. En daarom starten we dit jaar ook met een prekenserie die daar over gaat. Gisteren heb je de eerste al gehoord op de verschillende locaties. De komende weken gaan we door! De serie heet: “Gods Woord over…”

De sprekers op de verschillende locaties nemen je de komende weken mee in wat de Bijbel zegt over specifieke onderwerpen. Zo helpen we elkaar om extra te investeren in dat fundament: Gods Woord over alle gebieden in ons leven. Ben je al enthousiast? Over welk gebied zou jij de komende weken willen leren wat Gods Woord erover zegt?

We kijken er naar uit om zo samen aan een stevig lanceerplatform te bouwen!

Meer van dit

Later deze week zul je in de app de verschillende preken van de locaties vinden die allemaal passen in de serie ‘Gods Woord over…’ Heb je de app nog niet? Download hem hier

Heb je de LAUNCH preek van pastor Joshua gemist? Geen probleem, kijk hem vooral nog eens terug. Ook als je de preek al wel had gezien is het een aanrader om nog eens terug te kijken!

Volgende
Volgende

Dag 6: Bid in de Geest