It’s a new day

Door Nadia Hazeleger

De deur van de auto wordt met een vrolijke ruk door een man (een man!!) opengedaan. ‘Welkom!’ roept hij enthousiast. ‘Wat goed dat je er bent!’. Gracious Daughters 2023 begint buiten al. Terwijl we door een bloemenzee naar binnenlopen, treffen we een zaal vol verwachting. Want wat gaat er gebeuren? Als je de zaal rondkijkt, zie je vrolijke, zenuwachtige, afwachtende, gespannen, ‘hoera, ik zie je weer!’ blije en nieuwsgierige blikken. Er hangt iets bijzonder in de atmosfeer.

Pastor Tara begint de dag kwetsbaar, rauw en ongelofelijk krachtig. Ze vertelt een persoonlijk verhaal en laat zien dat ook als iets donker en doods lijkt, de Heer juist dan en op die plek Zijn schoonheid laat zien. Beauty for ashes. Wij zijn gemaakt om vrucht te dragen, om op te staan, om te stralen en te bloeien. Dead things come to live! Het is werkelijk een nieuwe dag.



‘Het oude is voorbij, de nieuwe tijd is gekomen.’ Benadrukt pastor Annemarie nog eens. En in deze nieuwe tijd hebben we een ring van de Heer gegeven. Welk woord staat er in jouw ring? Wat mag er op jouw hart gegraveerd worden? Zo! Dat is stof om over na te denken.

‘Ja, want...’ zegt pastor Cody daarna. ‘Wij vrouwen zijn gemaakt om te dragen, om leven te dragen, maar de duivel wil dat we dood dragen.’ We mogen dat dode (minderwaardigheid/veroordeling/etc) loslaten. Soms is dat wat we los mogen laten net zo pijnlijk als een bevalling. De Heer wil dat het leven in ons hart gegraveerd staat, dat we het leven met ons meedragen. Hoe doen we dat? Door net als een baby huid-op-huid contact te hebben met de Heer. Door aan Zijn boezem te liggen en daar van Hem te ontvangen.

Ja mind you. Gracious is geen oppervlakkige bedoeling. De Heer wil duidelijk (harts)zaken doen. Gelukkig ging Tabitha (de host) voor de afwisseling even op een ladder staan, zongen we een meerstemmig lied, aten we heerlijke taart, was er een bingo, een geweldig verzorgde lunch en dronken we een frisje. Er was genoeg tijd om al het moois te processen. Zoals het intieme avondmaal moment met ps. Suzanne of het wondermooie lied gezongen door Ann Michelle en haar prachtige dochters.

Hoe dat beauty for ashes er in de realiteit uitziet, illustreerden Femke en Elyanne in hun getuigenis. Zij kwamen gebroken de kerk binnen, werden gezien door een vrouw (dank je Brigitte) en vonden hun thuis en herstel in de kerk. Dat willen we voor meer meiden. In het hart van pastor Tara werd Rise up geboren. Een initiatief om jonge meiden aan ervaren vrouwen te koppelen, zodat er leven doorgegeven kan worden en zodat meiden en vrouwen nog meer opstaan.

Jonge meiden zoals de geweldige Luna (15) en Flore (16) die ons door hun power praatjes versteld lieten staan. Wat een kracht zit er in geplant zijn in het huis van de Heer. Dat wil de Heer voor ons allemaal, legde pastor Annedien uit. Aan het kruis werd de bruid van Christus geboren. De kerk is een belofte voor ons allemaal. Met harten vol van Gods liefde en waarheid en handen vol flessen sap en overgebleven broodjes gingen we naar huis. Veranderd, opgericht en klaar: let’s go!

Meer weten over Gracious Daughters? www.graciousdaughters.nl

Vorige
Vorige

Groot geloof

Volgende
Volgende

De eeuwige bruid