VERZADIGD

1 kor 12: 13  [13] Wij zijn allen gedoopt in één Geest en zijn daardoor één lichaam geworden; of we nu Joden of Grieken zijn, slaven of vrije mensen, we zijn allen van één Geest doordrenkt. 

Onze tuin stond blank. En dan niet de paar plassen die we wel eens vaker hebben op onze grasmat, maar echt een gevalletje speelgoed dat voorbij drijft. Zoveel had het geregend dat onze grasmat was verdwenen onder het water en we niet meer met droge voeten over het pad konden. De trampoline onbruikbaar omdat het gat eronder volledig volstond met water, wat zoonlief ontdekte toen hij op weg naar school nog even snel een sprong waagde. Snel weer naar binnen voor droge sokken, schoenen en een broek. 

SPONS

Ik begon me net af te vragen of onze tuin gewoon zo verkeerd was aangelegd dat al dat water bleef staan toen ik het journaal hoorde. “De grond is gewoon zo verzadigd dat het geen water meer op kan nemen.” Ah. Geen probleem met onze afwatering, wel met het klimaat. Zoveel water kan zelfs onze Hollandse bodem - die toch echt wel wat hemelwater gewend is - niet aan. Als een volledig doordrenkte spons waarmee je nog wat water probeert weg te poetsen. 

DRUPPIE


Van onze grasmat (ik hoop dat die in de lente weer wat groener wordt na deze blubber) naar een Bijbeltekst die ik kort na deze regendag las. We zijn allen van één Geest doordrenkt. Grappig. Ik ben namelijk vaak op zoek naar meer van Gods Geest. Meer liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, tederheid en zelfbeheersing. Want zo vaak heb ik het gevoel dat ik tekort kom op één of meerdere (of alle) van deze gebieden. 

Maar dan kijk ik naar onze tuin en zie ik de aarde doordrenkt, verzadigd. Niet in staat ook nog maar een druppie op te nemen. Volgens God is dat hoe het in mijn hart gesteld is. Ik heb het al. Sterker nog: ik heb al zoveel van Gods Geest ontvangen, dat er geen druppie meer bij kan. Dat ik misschien niet altijd de vrucht zie in mijn leven kan dus niks te maken hebben met de hoeveelheid Geest in mij. 

DRINKEN


Zou het kunnen zijn dat alles al voor mij klaar ligt, dat ik alles al heb ontvangen, maar dat ik het af en toe gewoon vergeet te pakken? Ik denk het. En misschien geldt dat ook wel voor jou. Om te kunnen nemen wat Gods Geest, moeten we wel het besef hebben dat het voor ons klaar ligt. Dus de eerstvolgende keer dat ik merk dat ik tekort schiet, in liefde of geduld, in trouw of vrede, dan hoef ik niet meer te bidden of ik meer van Gods Geest mag ontvangen. Ik hoef alleen maar te danken voor wat ik heb gekregen en ervoor te kiezen uit die verzadigde spons te drinken. 

Hoe doe je dat? Het drinken van wat de Geest voor je heeft? Duik in het woord! In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen (Joh 1). Ga naar onze app om daar ondergedompeld te worden in onderwijs!

Vorige
Vorige

ALLEEN

Volgende
Volgende

Groot geloof