ALLEEN

  [3] Elia werd bang en vluchtte om zijn leven te redden. Bij Berseba in Juda aangekomen liet hij zijn knecht achter  [4] en zelf trok hij één dagreis ver de woestijn in. Daar ging hij onder een bremstruik zitten, verlangend naar de dood, en zei: ‘Het is genoeg geweest, HEER. Neem mijn leven, want ik ben niet beter dan mijn voorouders.’ 1 kon 19


Wat een RARE actie van Elia. Vind je niet? Toen hij tegenover een boze koning stond en 450 valse priesters, deinsde hij niet terug. Hij ging de confrontatie aan, deed er zelfs nog een potje pesten bovenop om de priesters uit te lokken en liet hen uiteindelijk allemaal executeren. Elia liep niet weg. Hij liep de strijd in. Samen met zijn knecht.

Maar als Izebel dreigt om achter Elia aan te komen, dan laat de profeet alles vallen. Hij rent voor zijn leven. Opvallend is dat hij zijn knecht achterlaat en ook de hele beschaafde wereld verlaat. Hij raakt volledig geïsoleerd, helemaal alleen. En dan komen de gedachten. Dan komt de vijand om te zorgen dat we onze hoop, onze moed en ons geloof verliezen. 

KWETSBAAR


Het is dus simpelweg niet verstandig om je te laten isoleren. Want als we alleen zijn, dan zijn we kwetsbaar. Maar als we samen zijn, dan hebben we elkaar om voor elkaar te hopen, te geloven en te spreken. Ben jij weleens als Elia? Uit angst of boosheid blijf je thuis, kom je niet naar de kerk of naar de Connect, zit je alleen. Pas op, want de onhandige gedachten kunnen langskomen. 

Gelukkig was Elia niet de laatste die alleen in de woestijn belandde. En ook niet de laatste die door de duivel verleid werd om meegesleept te worden in onhandige gedachten. Jezus zelf maakte deze reis. Hij was helemaal alleen in de woestijn en de vijand kwam, juist in zijn isolement. Jezus rekende af met de duivel op dat moment. De duivel moest met zijn staart tussen de poten afdruipen. 

NOOIT MEER ALLEEN

Misschien voelt het voor jou wel eens alsof je in de woestijn bent aangekomen. Je hebt je taak gedaan, je hebt altijd voor God en de kerk klaargestaan, je hebt misschien wel wonderen verricht, en nu zit je hier, bang en alleen. Maar God opent je ogen: je bent niet alleen. Omdat Jezus zelf in de woestijn geweest is, zijn wij nooit meer alleen. God ontmoet je daar in de woestijn. Hij voedt je en Hij geeft je rust en Hij leidt je uit de woestijn.

Voel jij je alleen, en komen de onhandige gedachten op je af? Laat je uit de wildernis leiden, zoek de gemeente op, ga naar een Connect of spreek iemand die met jou en voor jou kan geloven. Geen dorre woestijn voor jou, maar een oase van leven!

Kies jij voor de oase? Dat begint bij het blokken van elke zondagochtend. Maak het komen naar de gemeente standaard, zodat jij niet in isolement je week begint. God leidt je uit de woestijn, zijn gemeente in.

Vorige
Vorige

I am grateful

Volgende
Volgende

VERZADIGD