I am grateful, let’s share

Let’s share

Door pastor Arnaud Jochem

Let’s Share. Dat kan je op 2 manieren lezen. Als je van iets meer dan 1 hebt, deel het dan met een ander. Of je leest het als het delen van iets wat jij hebt beleefd. Misschien is beide wel waar voor deze week van I AM GRATEFUL.

Zelluf

Enkele jaren geleden zag ik een onderzoek over geluk bij kleuters. Een groep kreeg iets lekkers, at het zelluf op en scoorde op een happiness-schaal. Een andere groep kleuters kreeg hetzelfde snoep, maar werd gevraagd het te delen met een ander. De geluks-scores van deze tweede groep bleken hoger dan van de groep die het ‘voor zichzelf’ hield.

Delen is vermenigvuldigen, zeggen we wel eens. Ik vraag me dan af: “wat precies wordt er dan meer, groter, mooier!?” Over het algemeen gaat dat over emoties, beleving, gevoelens (van succes en plezier). Op het moment dat jij er voor kiest iemand spontaan te zegenen met een gift of een pakje met iets extra’s voor de Kerst voor die persoon die dat nodig heeft, dan doet dat iets met jouzelf én met de ontvanger. Dankbaar om te krijgen, maar voldaan en dankbaar door het (weg-)geven. Nou, met spullen is het vaak tastbaar en snappen we dit, maar met woorden blijft het niet veel anders te zijn.

Bewijs

“Woorden vol vriendelijkheid zijn als honing; zoet voor de ziel en gezond voor het lichaam”, staat in Spreuken. Het delen van woorden blijkt veel effect te hebben. Dat geldt voor bemoediging, maar deze week hebben we het over “Sharing” in de zin van: het delen van wat jij hebt meegemaakt. Wat jij met God hebt meegemaakt. Waar Hij trouw bleek te zijn. Waar Hij Genezing gaf. Waar Hij voorziening gaf. Waar Hij richting gaf. Waar Hij bevestiging en Liefde aan jou gaf. We noemen dat een getuigenis. Je GETUIGT, levert bewijs, van iets dat waar is. Dat écht gebeurd is. Het mooie van het delen van wat jij hebt beleefd met God is dat het jezelf weer herinnert aan wie Hij voor jou is. Maar nu voor de ander…

Verbale cadeautjes

Jouw woorden kunnen in het leven van een ander enorm van waarde zijn. Licht en hoop brengen in een situatie. Jouw geloofsverhaal helpt een ander (opnieuw) te zien wie God is, ook voor hem/haar. Waar fysieke cadeautjes al emoties losmaken kunnen “verbale cadeautjes” dingen zelfs heel maken. Herstel geven omdat wat God voor jou heeft gedaan, misschien ook voor mij mogelijk is.

Wanneer we deze zondag, deze week, bezig zijn met dankbaarheid om uit te delen, is het zo tof om te realiseren dat we allemaal een krachtige tool hebben waar we anderen enorm mee op weg kunnen helpen. Jouw getuigenis, jouw dankbaarheid voor jezelf houden is mooi. Daar scoor je al oké mee op jouw schaal van geluk, maar het (uit-)delen van jouw woorden van dank leveren bij jou én bij een ander een boost op van hoop, van perspectief, van zicht op geluk.

Gedenkstenen

Tip: richt deze week met mensen om je heen bewust een paar ‘gedenkstenen’ op. Neem een moment om met iemand te delen waar je God dankbaar voor bent en voor je het weet hoor jij jezelf getuigen over Gods goedheid met een power en een impact die jouzelf verrast. Succes met vermenigvuldigen… #ProbeerHetEenKEER 😉

Getuigenis podcast

Met Kerst ontvangen we heel veel mensen die normaal niet naar een kerk gaan. We vertellen hen tijdens deze samenkomst over Licht in de Nacht. We zullen een video met getuigenissen laten zien, maar we willen ook heel graag laten zien dat er in de zaal veel meer verhalen zijn over hoe God het licht in onze nacht is. Daarom vragen we een zoveel mogelijk mensen om hun verhaal in te spreken, in 3-7 minuten. We zullen hiervan een podcast serietje maken, die we met kerst ook kunnen meegeven aan mensen om thuis verder te luisteren. Zou jij ook zo'n verhaal willen inspreken? Meld je aan: IK DOE MEE

Vorige
Vorige

I am grateful, let’s give

Volgende
Volgende

I am grateful