Dag 1: Bidden begint met danken

Deze week vieren we de gebedsweek. 5 dagen lang staan we stil bij specieke thema’s. Vandaag:

Bidden begint met danken - Op basis van de video van Sophie van Dormael

In Filippenzen 4 staat:

“4Verblijdt u in de Here te allen tijde! Wederom zal ik zeggen: Verblijdt u! 5Uw vriendelijkheid zij alle mensen bekend. De Here is nabij. 6Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en smeking met dankzegging bekend worden bij God. 7En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten behoeden in Christus Jezus.”

Wie Hij is

Paulus roept ons hier op om ons gebed altijd gedragen te laten worden door dankzegging. Bidden gaat dus altijd hand in hand met danken. We mogen in ons gebed altijd beginnen met wie God voor ons is. We mogen bidden vanuit de overwinning die God heeft behaald. Zelfs in moeilijke situaties geeft Hij ons vrede en vreugde.

We mogen als we gaan bidden allereerst beseffen wie Hij is en Hem daarvoor danken. Hij is onze Vader, die betrokken wil Zijn in alle aspecten van ons leven.

Onze Vader

Jezus zelf leert ons ook om zo te bidden in het ‘Onze Vader’ . Hij leert ons om God aan te spreken met ‘Abba, papa’ en te beginnen om Hem te danken en te prijzen.

Onze Vader die in de hemelen zijt,

uw naam worde geheiligd;

uw Koninkrijk kome;

uw wil geschiede,

gelijk in de hemel alzo ook op de aarde.

Geef ons heden ons dagelijks brood;

en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren;

en leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want Uwer is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in der eeuwigheid. Amen. (Mat.6)

Door het horen

Het is heel bijzonder om je gebed zo te beginnen, zeker als je hardop bidt. Er staat namelijk ook in de Bijbel in Romeinen 10: Zo is dan het geloof uit het horen. Besef je dat als jij ervoor kiest om God te danken en te eren, dat je dat jezelf hoort zeggen en het daardoor ook gaat geloven.

Deze week vieren we de gebedsweek. 5 dagen lang staan we stil bij specieke thema’s en zoeken zo God op. Met elke dag een video, blog en meer. Wil je de video van Sophie bekijken en ook de andere video’s zien? Ga snel naar de Redemption app.

Vorige
Vorige

Dag 2: Bid voor de kerk

Volgende
Volgende

I am grateful, let’s give